Vi sover og spiser på Ajer Ungdomsskole

Overnatting

Overnatting vil skje på Ajer ungdomsskole, og deltakerne ligger i klasserom med sin treningsgruppe.  Om natten har vi våkne nattevakter, og det er alltid trenere som overnatter på skolen sammen med utøverne. Hamar Sommerskiskole har stor fokus på det sosiale, og arrangerer sosiale aktiviteter på kveldstid.

Kommer noen deltakere med tog, kan vi sørge for transport fra Hamar togstasjon til Ajer ungdomsskole. Gi oss beskjed om dette ved påmelding.

Måltider

Vi serverer hver dag fire måltider. De fleste av måltidene serveres på Ajer Ungdomsskole.

Første måltid som serveres er lunsj på mandag. Siste måltid som serveres er lunsj på fredag. Det er lurt å ha med seg noe ekstra mat, som frukt og mellombarer til å ha mellom måltidene.

Onsdag skal vi reise til Karidalen ski- og rulleskianlegg. Da smører deltakerne med seg matpakke for å spise som lunsj. Denne dagen vil det også være mulig å handle på en butikk på veien. Vi spiser da middag når vi kommer tilbake på skolen.

Måltidene:

  Tid
Frokost 07.30
Lunsj 12.00 (man)
11.30 (tirs, ons, tors)
Middag 16.30 (man, tirs, tors)

18.00 (ons)

Kveldsmat 20.00
Korn 21.30

NB! Har du en matallergi? Gi oss beskjed om dette i påmeldingsskjemaet.
Vi har ofte med litt ekstra som restitusjonsmåltid 🙂

Oppbevaring av utstyr.
For å kunne ha oversikt over rulleski, staver og sykler til den enkelte deltaker, er det viktig at dette blir oppbevart på anvist sted.

  • Sykkel: Skal settes utenfor hovedinngang. Det er viktig at sykler alltid skal være låst når disse ikke er i bruk. Sist år var det flere sykler som ikke var låste når nattevaktene sjekket. Hovedansvar har den enkelte utøver, men trenere, nattevakter og ledere skal også se til at syklene er låste, og plassert på riktig sted.
  • Rulleski og staver: Det er et eget rom som skal brukes til oppbevaring. Inngang er fra utsiden. Det er ikke tillat å oppbevare ski og staver noe annet sted.
  • Hjelm og refleksvest (gul vest): Oppbevares på rommet. Skal brukes ofte, både til sykkel og rulleski.
  • Utesko (også ski/sykkelsko): Oppbevares alltid på anvist sted ved hovedinngang.
  • Treningsklær: Skal oppbevares på rommet. Dersom det blir mye nedbør, vil det bli hengt opp snorer for tørking av klær.
  • Det er dessverre ikke mulighet for lån av vaskemaskin ved skolen.
  • Viktig at alt tøy og utstyr merkes godt. Dette gjelder også sko, staver ski etc.

Nattevakter.
Det skal alltid være en våken nattevakt som har ansvar for utstyr og deltakere i tidsrommet fra klokken 22.00 til klokken 07.00. Det vil i tillegg være to – tre trenere som hver natt overnatter på skolen. 

Bruk av mobiltelefon, nettbrett etc.
Vi ønsker å legge vekt på det sosiale ved oppholdet på Sommerskiskolen. Vi har derfor valgt å samle inn mobiltelefoner i begynnelsen av uken. Dersom utøverne har behov for å ringe hjem, vil de selvfølgelig låne telefon av trenerne eller lederne ved Sommerskiskolen. Mobiltelefoner vil bli delt ut før avreise fredag. Det kan derfor være lurt at deltakerne får med seg viktige telefonnumre nedskrevet når de kommer mandag. Av samme grunn vil vi også be om at utøverne lar nettbrett, dataspill etc bli igjen hjemme. Ta kontakt hvis det er noe dere lurer på mtp dette.

Regler for sengetid og ansvar for oppfølging.
Rød gruppe (født 2013 og 2012) skal være på sine rom til klokken 21.45 hver kveld. Klokken 22.30 skal deltakerne være i seng, og det skal være ro på rommene. For deltakere født 2011-2008 er tidene 22.15 og 23.00. Nattevaktene har ansvar for at leggerutiner følges. Det er viktig å ta hensyn til de deltakerne som har behov for ro/søvn. Deltakerne blir vekket av nattevaktene klokken 07.00 (onsdag 06.30) hver morgen.


Aktiviteter på ettermiddag/kveldstid.
Det vil være et sosialt opplegg hver kveld som deltakerne skal være med på. Dette kan være ulike aktiviteter, som disko, basketball, volleyball, frisbeegolf, quiz, lagkonkurranser osv. Disse aktivitetene er det trenerne på de ulike gruppene som har ansvar for å arrangere.

 

Regler for å forlate skolens område.
I utgangspunktet skal ikke utøvere ha behov for å gå utenfor skolens område. Det er ikke lov til å forlate skolens område uten å ha snakket med sin trener, eller en av lederne for sommerskiskolen. Ingen deltaker skal gå alene utenfor skolens område. Det skal alltid være en gruppe på minst tre deltakere som går sammen. Gruppen skal gi beskjed når de kommer tilbake til skolen, helst til vedkommende som de snakket med tidligere. Etter klokken 21.00 skal alle deltakere være på skolens område.